Udgivet i

Katten Gustav

Katten Gustav 19 år er et maleri der er en meter højt og 1,5 meter bredt. Det er akryl på lærred
Gustav 19 år

Katten Gustav

Katten Gustav er både blevet malet og tegnet. Maleriet er coverbillede på kunstvalg.dk allerede fra begyndelsen i september 2o17. Maleriet er 100 cm højt og 150 cm bredt. Jeg møder Gustav i forbindelse med, at han er på besøg hos naboen, hvor han gerne spiser og drikker fra katteskålene, som står til kattene Nalle, Kylling og Gniske.  Katten Gustav er en velkommen og sædvanlig gæst. Jeg ligger på gulvet for at få et foto af den herlige kat og den skønne model, som han er. Jeg skal kunne gendanne mig billedet af ham, så jeg kan male og tegne ham, når jeg kommer hjem til Ringkøbing igen.

Gustav og Marianne. Så stort er maleriet
Katten Gustav og Marianne – et lille udsnit af maleriet og maleren

Billedet, som jeg maler af af  katten Gustav, er fra samme dag, som er både første og sidste dag, som jeg ser ham. Han sidder på fliserne ved soklen af et hus. Her sidder han og nyder det danske vejr og den tilværelse, som han har som en elsket og velkommen kat.

Katten Gustav er rigtig spændende at male, fordi han er helt speciel. Han har nået en rigtig høj kattealder, og ser også gammel ud. Pelsen er blevet godt brugt gennem de mange år, og poterne ser skrøbelige ud. Dens ene øje ser helt normalt ud, men det andet øje er helt sort. Katten Gustav er helt unik, også på dette punkt.

Da katten Gustav er ung

Familien i Slangerup får katten Gustav, da han er 4 måneder gammel. De får ham fra Kattens Værn i Skævringe. De har på det tidspunkt ualmindelig mange mus og Gustav er meget velkommen. Gustav er super sej til at fange mus og andre dyr, da han har en ekstra tå på forpoterne. Han er derfor ekstra god til at holde fast på sit bytte.

Gustav er i begyndelsen ikke særlig kælen. Men han har en mani med at indynde sig. Det er mest børn han indynder sig hos, og når de vil kæle ham, så river og bider han dem. Han bliver først rigtig social og kælen, da familiens anden kat Keld går hen og dør flere år før Gustav.

Katten Gustav – 19 år

Gustav er meget dominerende og ender sine dage, som en meget gammel sur og dominerende herre, som af samme årsag er mega savnet stadigvæk. Katten Gustav bliver 19,5 år, og han er savnet den dag i dag, som er flere år efter. Det er rigtig mange år, hvor han glæder sine omgivelser med at være kat på sin helt egen måde.

Katten Gustav bliver husket.

 

Tegningen af Gustav

Katten Gustav 19 år er titlen på tegning med pastelkridt på papir
Gustav 19 år