Udgivet i

Fjorden Rundt 2018

Akryl maleri af Verner. Titel er Fjorden rundt 2018

Fjorden rundt 2018

Fjorden rundt 2018 er titlen på maleriet af Verner.

Maleriet er tilmeldt til portrætkonkurrencen Portræt Nu 2019. Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg afholder for syvende gang den nordiske konkurrence Carlsbergfondets Portrætpris. 

Frederiksborg Slot er bygget af Chr. den 4. i begyndelsen af 1600 årstallet. Det er Nordens største renæssanceanlæg.  Frederiksborg Slot har siden  1878 rummet det Nationalhistoriske museum, som i 500 år har fortalt historie bl.a. gennem sine portrætter.

Portræt af Verner

Det er her, portrættet af Verner Fjorden rundt 2018 kommer ind i billedet.

Ruten Fjorden rundt  2018 foregår den 25. august 2018. Løbeturen er på godt 100 km., og det er ganske sejt, at Verner kæmper sig frem km. for km.  Så skulle man jo tro, at han har trænet en masse før han deltager, men nej, det er mere en pludselig indskydelse. Så måtte de forudgående maraton ses som træning. Verner løber og løber og løber. Da han løber over Bagges Dæmning, har han løbet ca. 93 km. og er blot 7 km. fra det store mål. Det er det udtryk,  han har i sit ansigt og den  holdning, han har på dette tidspunkt, som jeg maler. Verner Fjorden rundt 2018 er udtrykt i mit maleri. Det helt fantastiske udtryk opstår af anstrengelsen og brug af seje kræfter, og jeg er så heldig, at få mulighed for at udfolde mine kreativitet og ønske om at male det særegne, fortællende og ægte udtryk.

Hvem får maleriet

Verner Fjorden rundt 2018 er en historisk begivenhed, og det bliver måske den eneste gang, han løber Fjorden rundt. Det ved han kun selv. Han får et maleri med et portræt af sig selv, som til enhver tid minder ham om den befdrift, som han udfører den dag. Får han da maleriet? Ja, det har hele tiden været tanken. Verner inviterer til 50 års fødselsdag. Undervejs i fødselsdagsfesten opfører hans løbevenner en seance af “De Nattergale” med klaverspil,  og hver løber siger deres anekdote og alle gæsterne  synger omkvædet, som fortæller “og du er sej. Uha, hvor vi alle beundrer dig”

“Jeg er løber,  og jeg har det hårdt” Denne linie er ikke med i sangen. Den tilføjer jeg  bare selv.

Fødselsdagen og fremtiden

Maleriet bliver overrakt til Verner midt i sangen og gæsterne synger endnu en gang: “……og du er  sej. Uha, hvor vi alle beundrer dig”. Tilbage er så at ønske, at det gør lykke, hvor det kommer frem i verden. Måske bliver det udvalgt til udstillingen, men derefter er det Verners afgørelse, om han ønsker at komme på museum eller ej.

Hvem er Verner?

Mange kender nok Verner. Han er,  som han selv udtrykker det, “den sidste i verden der hedder Verner”? Hvem ved om det er sådan, at tingene hænger sammen?