Udgivet i

Katteportrætter

Katteportrætter af to katte

og et minde om en tredje

Katteportrætter af tre ikke helt almindelige katte. Lad mig begynde med katteportrætter af de to katte. Nalle og Kylling er faktisk to katte, selvom man antager at den ene må være en kylling, men nej. Måske synes du det er nogle mærkelige navne, de har. Det vil jeg prøve at forklare hvorfor.

Nalle er navnet og titlen på tegning af en grå og sortstribet kat, der er tegnet med pastelkridt på papir
Nalle

Katten Nalle

Hankatten Nalle er som lille i den situation, at alle tror, at han er en pigekat. Det betyder, at den får et pigenavn. Så den hedder i lang tid Nala. En skønne dag finder familien ud af, at katten rent faktisk ikke er hunkatten Nala, og de giver den derfor navnet Nalle. Navnet Nalle passer bedre til en hankat og ligger tæt på Nala, så katten kan hurtigt vænne sig til det nye navn. Nalle er nu den hankat, som han hele tiden har været.

Kylling

Katten Kylling

Ja, man tror straks, at det er en kylling , som vi taler om. Det er altså en kat, der hedder Kylling. Den hedder Kylling, fordi det faktisk ikke er meningen, at den skal leve, og derfor skal den heller ikke have et navn. Resultatet bliver så, at den bliver kaldt Killing, fordi den er jo en killing på det tidspunkt, og noget skal den jo kaldes. Senere viser det sig, at den er rigtig heldig og får en familie, som den kan bo hos. Hvad kalder man den så? Katten kan jo ikke hedde Killing, når den er voksen. Familien giver katten navnet Kylling, så ligger dens navn ikke så langt fra det oprindelige kattenavn, som katten er vant til, nemlig kattenavnet som er Killing. Hmm tænker man så – nej katten kan ikke være killing altid, men den kan da heller aldrig blive en kylling. Pyt. Nu hedder den altså Kylling.

De bor i Slangerup og de 2 katte bor sammen.  De ligger på deres pladser i deres kattekurve i sofaen. Det er bare nogen gange mere fristende, at ligge på kanten af sofa ryglænet eller på armlænet. Der er rigtig mange andre dejlige lune steder at ligge. Nogen gange går kattene efter solstråler og varmen, som er så lækker, at lade trænge ind i pelsen.

Gniske

Katten Gniske

Den tredie kat, som hedder Gniske, blev fundet i en sæk sammen med sin bror Rekrut i skoven. De var begge killinger, og de var for små til at klare sig uden en missemor. De var filtrede i pelsen, og de havde det dårligt og havde øjenbetændelse. Det var synd, men de blev reddet af søde mennesker. De blev indleveret på en dyreklinik, hvor de hurtigt fik det meget bedre. De fik hvert sit hjem, hvor familierne holdt af dem. Gniske var skeløjet og havde en besynderlig adfærd. Når den blev kælet for, kunne den finde på at dunke hovedet i gulvet.
Gniske blev gammel og hænger nu kun på væggen, som et dyreportræt. Dens portræt hænger sammen med portrætterne af de andre to katte Nalle og Kylling. Alle tre katte har boet sammen, da katten Gniske voksede op, og den var frisk. Katteportrættet er nu et kært minde om den dejlige kat, som den var. Den var sin egen kat. Sådan huskes den.